Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория
Под патронажа на областния управител на Смолян от 2015 г. се провежда кампания в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми, кандидатстващи за финансиране на “ин витро” процедури.

Инициативата цели да е в помощ на семействата, които искат да имат деца и защита на техните интереси; да съдейства за промяна на обществените нагласи към хората с репродуктивни проблеми; и да окаже информационна, финансова и емоционална подкрепа на хората, които се борят за свое дете.

Практика
С помощта на партньорите от Фондация “Искам бебе” и смолянски Общински фонд “Ин витро” се провеждат информационни срещи и индивидуални разяснителни разговори с потенциални потребители на процедурата. Взето е решение да се подготви благотворителен концерт, който да се изнесе в обновения атриум в сградата на Областна админинстрация Смолян.

Изготвени са и са изпратени покани до всички институции, НПО, кметства и заинтересоввани страни в областта. Разлепени са афиши и плакати за инициативата. Гласност е дадена и чрез всички средства за масова комуникация.

Финалното събитие на кампанията е благотворителен концерт под мотото “Изкуството в подкрепа на живота”. За хуманната кауза пее и свири хорът и оркестърът на фолклорен ансамбъл “Родопа”. Някои от най-известните и обичани български народни песни звучат акапелно. Гостите на събитието се наслаждават на магията на родопската музика, която огласява сградата на областна администрация. Концертът е записан на диск, който се продава с благотворителна цел. Събраните средства са внесени в общинския фонд “Ин витро”.

Организиран е базар от ръчноизработени бижута, сувенири и аксесоари, като приходите от него също попълват общинския фонд.

Резултати
През март 2019 г. под егидата на областния управител на Смолян и на кмета на Община Смолян в сградата на Родопския драматичен театър “Николай Хайтов” се провежда благотворителен концерт-спектакъл “От деца за деца”. В концерта се изявявят деца от подготвителни групи на детските градини в община Смолян, а Трио “Сопрано” и Клуб по спортни танци “Фен-85” даряват прекрасни моменти на публиката със специалното си участие. Събраните средства са дарени на благородната кауза за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми и на дейността на Фондация “Искам бебе” и Общински фонд “Ин витро”.
Иноватор: ros
Дата на публикация: 28 август 2019
Номинации: 1
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]