Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

След като на 1 юни 2007 год. бе открита редовна корабна линия между румънския порт Зимнич и българския порт Свищов, се забелязва усилен интерес на румънски туристи към най-младежкия български град на Дунава.

Във връзка с това Община Свищов откри възможност да предостави повече информация за туристическите обекти и услуги, които предлага, на голямото международно изложение „Агралимекс”, провеждащо се в град Александрия.

 „Агралимекс” 2007 е едно от най-значимите събития за индустрията в Румъния и е с рекорден брой участници. Събитието е от особено значение за съседния на България окръг Телеорман – дните на изложението са официални празници и почивни дни за цялата област и се празнуват с много веселие, бирен фестивал и с гости от всички краища на страната. На него се представя най-новото и най-алтернативното в областта на земеделието и хранителната промишленост, туризма и др.

Практика

Изложението АГРАЛИМЕКС е един от първите възстановени панаири в Румъния след политическите реформи в края на века и се провежда вече за 17-та година от Търговската камара на окръг Телеорман.

Тази година специална покана за участие в изложението получиха Международно пристанище Свищов, Община Свищов и Съвета по туризъм в града. Водач на делегацията бе кметът на Общината г-н Станислав Благов.

Възможностите за културен, конферентен и рекреационен туризъм в община Свищов бяха представени на специален щанд, на който бяха подредени картички, дипляни, книжки и други информационни материали. Младежи в гладиаторски доспехи и девойки в римски роби представиха древната история на Свищов и местните археологически забележителности на града. „Стари морски вълци” в униформи запознаваха румънските посетители с възможностите за круизен туризъм до и от Свищов с най-големия 200-местен кораб, циркулиращ между България, Румъния и дунавските острови.

На откриването на изложението присъстваха кметът на Свищов Станислав Благов, зам.-кметът на общината Пламен Александров, директорът на дирекция “АПИО” Стоян Парашкевов и председателят на Съвета по туризъм  доц. Стоян Проданов.

Резултати

За успеха на тази инициатива съдействаха поредица от предхождащи конференции, семинари, делови срещи и презентации, на които представители на Община Свищов и Съвет по туризъм-Свищов презентираха пред румънски туристически агенции, представителства и граждани съществуващите условия и възможностите за развитие на туризма в община Свищов.

 

За повече контакти се обръщайте към

Стоян Парашкевов

Директор Дирекция “АПИО”

Община Свищов

Ул.Цанко Церковски 2

гр. Свищов 5250

тел.: 0631/60582

факс:0631/60504

[email protected]

www.svishtov.bg

Иноватор: ros
Дата на публикация: 07 ноември 2007
Номинации: 6
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]