Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория
Проект „Финансови услуги в модерната библиотека“ се реализира от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе и библиотеките при читалища „Захари Стоянов“ – Русе и „Христо Ботев“ - с. Ценово. Партньори по проекта са УниКредит Булбанк и русенския информационен сайт RuseInfo.

Проектът се финансира от Грантова схема за финансиране на иновативни проекти на Програма “Глобални библиотеки - България".

Практика
Проектът е напълно иновативен за България. За първи път у нас обществените библиотеки, в партньорство с банкова организация, се включват в повишаване на основната финансова грамотност на населението. Подобни практики вече са добре познати и развити в страни като Румъния и Сърбия, но в рамките на България се осъществява за първи път.

Целта на проекта е хората да придобият умения за правилен избор на подходящ банков продукт, както и на навици и увереност при ползването на съвременни технологии, предлагани от финансовия сектор.

В хода на проекта служители на УниКредит Булбанк обучиха библиотечните специалисти, от началото на месец август стартираха и тридневни курсове за граждани.

Желаещите да повишат финансовата си грамотност многократно надхвърлиха предвидените по проекта бройки.

Резултати
В рамките на проекта са проведени десет обучeния: за лица със специални потребности, за пенсионери, за безработни и за младежи до 29 годишна възраст.
Иноватор: ros
Дата на публикация: 07 октомври 2013
Номинации: 56
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]