Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

Инициативата спомага градът да става все по-привлекателно място за туризъм и бизнес.

Инициативата „Стани приятел на Сливен“ стартира на 10 ноември 2016 г. Тогава e обявен стартът в надпреварата за събиране на печати от десет туристически обекта в града с безплатни карти с уникален номер. Те са предоставени на музеи, художествени галерии, инфоцентрове, както и на Природен парк „Сините камъни“. Изработени са и печати за всеки обект с логото на кампанията.

Практика

Според условията на играта всеки турист, събрал десет печата, може да сканира своята карта и да я изпрати по електронната поща до сайта: www.infotourism.sliven.bg. Така участниците получават право да участват в томбола, която се изтегля на празника на Сливен Димитровден.

Първите награди в кампанията „Стани приятел на Сливен“ са връчени на участниците от кмета Стефан Радев на 27 октомври 2017 г.

Много от участниците изразяват съжаление, че са успели да съберат само част от печатите и настояват играта да продължи. Кампанията ставабезсрочна и се подновява още в деня на първото награждаване.

Резултати

През първата година са отпечатани повече от 1800 карти. Всяка година на Димитровден ще бъдат връчвани новите награди на туристите, попълнили своите карти. Надеждата е, че година след година участниците ще стават все повече, ще се увеличават приятелите на Сливен и те ще стават посланици и на България по света.

Иноватор: ros
Дата на публикация: 05 февруари 2018
Номинации: 3
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]