Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория

Идеята е на Елица Димитрова, млада майка на 3 деца, и група младежи, които искат всички жители и гости на града да дишат по-чист въздух. Ключът към идеята е чистият въздух и озеленяването на целия град, не на 1- 2 улици, а на всяко кътче, което може да се озелени с дървета, храсти, цветя.

Практика

По примера на Бургас, където има огромно прозрачно сърце, в което се събират пластмасови капачки, огромно червено метално сърце бе поставено на площад „Велбъжд” в Кюстендил. В него се събират пластмасови капачки. Със събраните средства от тях ще се купят дръвчета и храсти за кампанията „Дръвче по дръвче, да живеем по- добре”. Това ще създаде и навик в хората просто да събират пластмасови капачки. Така в бъдеще те ще могат да ги изхвърлят разделно или да ги предават във вторични суровини и по този начин да се опазва още повече околната среда.

Търсят за съдействие домоуправителите на блоковете, директорите на учебни заведения и детски градини, собствениците на фирми. Важна е координацията с ВиК, ЧЕЗ и т. н., от общината ще поемат този ангажимент и ще предоставят техника”, коментира още идеята си Елица Димитрова.

„Дръвче по дръвче, да живеем по-добре” започва от улица "Хаджи Димитър", където се озеленяват и разкрасяваг две градинки. Организаторите очакват и финансова подкрепа, освен пример с личен труд, за да се купят дървета, храсти и друг посадъчен материал.

 

Резултати

Следващите зони от кампанията “Дръвче по дръвче, да живеем по- добре” са поречието на река Банщица, Колушко дере.

 

Иноватор: ros
Дата на публикация: 29 март 2018
Номинации: 1
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]