Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория
Областният младежки съвет за иновации – област Хасково е създаден през 2017 г. В работата му участват ученици от областта, представители на Младежки център – Хасково и клубовете в него. Екипът на Съвета работи на доброволен принцип.
Практика

Заседанията на Съвета се провеждат всеки първи вторник на месеца с участието на Областния управител и екипа му.

Членовете на Съвета участват в заседания на комисии към областната администрация, ангажират се в благотворителни акции, в туристически походи, посветени на важни исторически дати, в акции по почистване на публични пространства, в организиране на изложби на млади автори. В социалната мрежа реализират различни виртуални инициативи и флашмоби. Вече три години участват в провеждането на конкурс за любителска фотография, посветен на Международния ден на детето 1 юни и награждаването на млади фотографи от областния управител.

В началото на 2019 г. членове на Младежкия областен съвет за иновации в Хасково излизат с инициатива за организиране на научна историческа конференция на тема "Съдбовните дати за България – истини и заблуди". Младите хора настояват на него представители на историческата наука от цялата страна да изяснят разминавания в исторически дати и да направят опит "да отстранят исторически несправедливости".

Представители на Младежкия областен съвет за иновации в Хасково са членове и на други граждански инициативи, например Съвета на децата към ДАЗД.

Резултати

Областният младежки съвет за иновации – област Хасково има своя страница във фейсбук, на която популяризира младежки инициативи в областта, инициативи на общините и областната администрация, също така и на младите хора, бизнеса, НПО и др.

https://www.facebook.com/pg/MOSI.Haskovo

Иноватор: ros
Дата на публикация: 14 юли 2019
Номинации: 1
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]