Foundation for Local Government Reform
Иновационни практики в България
Обмен на иновации за развитие на местното самоуправление
назад

Номинирай
Verification Code
Въведете кода от картинката тук:
Ако не виждате кода добре, натиснете върху картинката, за да видите нов
Предистория
В Община Рудозем е изградена система, която позволява както да бъде публикувана в реално време информация, така и на живо с картина и звук да бъдат предавани различни събития, срещи, конференции, сесии на общинския съвет, чествания, обявяване на проекти и нови програми за безработни и други. По този начин се постига по-висока информираност на населението и тези, които са заинтересовани, могат в реално време да звънят и да получат обратна връзка.
Практика
В единадесет ключови по-големи населени места от общината на подходящо централно място, най-често на сградите на кметствата или на друга обществена сграда, са монтирани единадесет броя 32-инчови дисплея, заедно с озвучителна система, които позволяват показване на съобщение в реално време, показване на видео изображение, клипове, както и обратна връзка.

От системата могат да се възползват също така фирми и предприемачи за свои обяви, в случаите, в които имат необходимост от наемане на персонал. Бюрата по труда, както и други институции също могат да излъчват свои анонси на живо със звук и картина. Различни обучителни семинари, проведени и заснети на видео, могат да бъдат излъчвани през системата за по-голяма публичност.

Освен тези единадесет точки, на които е монтирано комплексното оборудване, едно работно място в информационния център е оборудвано с мощна компютърна система и необходимото периферно оборудване, което позволява обработката и излъчването на информационния поток.

Закупен е също така сървър и необходимия за него софтуер, които осигуряват непрекъснатост на захранването и това позволява допълнително да се разшири системата.

Част от оборудването са микрофон и стационарна камера, инсталирани в голямата зала в сградата на общинска администрация, откъдето се заснемат “живите предавания”.
Резултати
Информацията, излъчвана в 12-те населени места на разположени в центъра им дисплеи, паралелно могат да се излъчват на живо и в социалните мрежи. Това дава възможност да се осъществява на живо и обратна връзка с жителите и заинтересовани лица.

Възможностите за ползване на новопридобитата техника при комуникация с гражданите в интерес на общността са многообразни и тепърва ще се развиват.
Иноватор: ros
Дата на публикация: 14 юли 2019
Номинации: 1
ros

-

Tel:
Fax:

[Номинирай]

назад

Valid XHTML 1.0 Transitional


Разпечатано от сайта на ФРМС - Printed from the FLGR Website.
Сайт, разработен от Нимасистъмс. Developed by Nimasystems.
www.nimasystems.com, +359 896 610 876, [email protected]